Dometicin kylmälaukku testissä

Meillä oli aikaisemmin käytössä ruokakaupasta ostettu merkitön kylmälaukku. Sen huonoja puolia olivat onneton viilennysteho ja liian kapea pohja. Maitopurkkeja ja mehupulloja mahtui vain yhteen riviin.

Vihdoin reilu vuosi sitten innostuimme ostamaan Dometicin kylmälaukun. Sadan euron hinta asetti odotukset vähintäänkin korkealle.

Dometic kylmälaukku

Dometicin parhaat puolet

Dometic ei ole ulkomitoiltaan meidän vanhaa laukkua paljoa suurempi. Mutta ne muutamat sentit ja ohuemmat seinät loihtivat laukun sisälle mukavasti lisää tilaa. Vaikka seinät ovat ohuemmat, tuntuvat ne silti paremmin eristetyiltä ja laukku pysyy hyvin kylmänä.

Viilennysteholtaan laukku ei vastaa vaunun kaasutoimista jääkaappia, mutta on kuitenkin selvästi meidän vanhaa laukkua parempi.

Laukku kylmenee myös verkkovirralla

Laukun voi kytkeä tavalliseen 230 V pistorasiaan ja silloin käytössä on myös tehonsäätö. Kuumana kesäpäivänä pidän viilennyksen yleensä täysillä ja silloin laukku kykenee pitämään sisätilan noin 20 astetta ulkolämpötilaa viileämpänä.

Miten kylmälaukku lämmittää?

Kannessa on hieman rimpulan oloinen on/off-kytkin, josta laukun saa myös lämmitykselle. Tätä ominaisuutta emme ole käyttäneet kuin muutaman kerran ruuan kuljetukseen. Näillä kerroilla se tuntui toimivan hyvin.

Dometic kylmälaukku

Kylmälaukulla lataa vaikka kännykkää

Kannessa on yksi USB-A liitin, joten kylmälaukulla voi ladata vaikka kännykkää. Emme ole sitä koskaan kuitenkaan käyttäneet. Kännykät ja iPadit latautuvat jo autossa tai sitten omilla latureillaan.

USB-liittimen piirilevy on suojaamattomana samassa kolossa, mihin virtajohto varastoidaan. Jos USB on tärkeä ominaisuus, kannattaa virtajohdon kanssa olla varovainen, jotta ei hajota piirilevyä.

Hyvä kylmälaukku reissuun kuin reissuun

Dometic on palvellut meitä moitteettomasti reilun vuoden. Se on ollut meillä kaikilla reissuilla mukana sekä pitänyt öisin pikkuneidin yömaidon viileänä yläkerran makuuhuoneessa. Jos haet hyvää kylmälaukkua, niin Dometicia voin kyllä suositella.

Tommi

App Store link