Etelä-Konneveden kansallispuistossa vaunuillen

Kansallispuiston reittien korkeuserot tekivät vaeltamisesta hidasta. Syke pysyi sopivasti koholla ja keuhkot haukkoivat raikasta happea, kun kipusin rinnettä ylöspäin. Tyttö tuntui viihtyvän selkärinkassa maisemista nauttien ja lintuja seuraillen.

Törmälä, Etelä-Konneveden kansallispuisto

Vastaavia kivirakkoja en ole nähnyt muualla kuin Lapissa. Jylhän rinteen juurella kimmelsi Vuori-Kalaja –lampi toukokuisessa auringossa.

Upeat maisemat tekivät lähtemättömän vaikutuksen ja tulipa vaeltaessa mieleen, että näihin maisemiin olisi hienoa tutustua myös meloen.

Törmälässä voi majoittua myös vaunussa

Törmälän matkailukeskus on aivan kansallispuiston laidalla. Virallisesti tarjolla on mökkimajoitusta, mutta isännältä kysymällä myös vaunussa ja matkailuautossa majoittuminen onnistuu.

Karavaanarille on tarjolla sähköä sekä suihkut ja saunat. Kemssan tyhjennysmahdollisuutta ei ole. Sauna sijaitsee kellarissa ja rappusten takia se ei ole esteetön tila.

Ravintola tarjoilee kotiruokaa lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Kalajan reitit

Törmälästä kulkee noin 1,5 km mittainen tie Kalajan pysäköintialueelle. Sieltä lähtee 4,6 km pituinen Kalajan kierros ja 14 km mittainen kolmen vuoren vaellus. Esteettömän reitin pituus on 300 metriä.

Muutama kilometri rinkka selässä alkoi jo tuntumaan jaloissa. Käännyimme ympäri ja suuntasimme kohti evästaukoa. Tärkeintä eivät ole kuljetut kilometrit vaan ne lukuisat elämykset, rinkasta kuuluvat "kato, kato!" huudot ja ihmettelyt.

Törmälä tulossa Camping Finlandiin

Tätä kirjoittaessa (25.5.2020) Törmälä puuttuu vielä Camping Finlandista, mutta lisään sen heti seuraavassa päivityksessä.

Tommi

App Store link