Repovesi

Repoveden kansallispuistosta tulee ensimmäisenä mieleen jylhät kalliot ja tietenkin se kuuluisa Lapinsalmen ylittävä silta, joka on nyt rakennettu uudestaan.

Repovesi on erinomainen paikka retkeilyyn. Lyhyet etäisyydet mahdollistavat pienten kävelyretkien tekemisen, mutta toisaalta yllättävänkin suurien korkeuserojen ansiosta haastettakin löytyy. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mitä Repovedellä voi kokea.

Lapinsalmen silta

Uusittu silta on yksi kansallispuiston vetonauloista. Lapinsalmen lähtöpaikalta alkaa 5 kilometrin mittainen Ketunlenkki, joka kulkee sillan kautta. Kaikilla Repoveden lähtöpaikoilla on kuivakäymälät ja Lapinsalmella myös invakäymälä.

Käsikäyttöinen Ketunlossi

Ketunlenkiltä voi poiketa Määkijään pitämään taukoa ja nauttimaan eväistä. Määkijänsalmen ylitse pääsee hauskasti kahdeksan hengen lossilla. Ei muuta kuin päällystettyyn vaijeriin kiinni ja kiskomaan.

Kalliomaalauksia Löppösenluolalla ja Olhavalla

Kalliomaalauksia löytyy Ruskiasalmen itärannalta Löppösenluolan läheltä sekä Olhavanvuoren rantakalliolta. Olhavanvuoren maalaukset tai tuhoutuneiksi tulkitut maalaukset näkee vain järveltä käsin. Paikka on suosittu myös kiipeilijöiden keskuudessa.

Olhavanvuorelle pääsee helpoimmin Saarijärveltä, josta patikoitavaa riittää kolmen kilometrin verran.

Näkötorni Mustalamminvuorella

Mustalamminvuorelle on vuonna 1966 rakennettu puinen näkötorni. Sen ylätasanne on 75 metriä Kuutilahden yläpuolella. Toinen näkötorni Repoveden kansallispuistossa on Elvingintorni. Vuorineuvos Rudolf Elving rakennutti tornin 1907.

Tommi